Nem okozna kiterjedt pánikot az USA leminősítése

Nem okozna kiterjedt piaci pánikot az Egyesült Államok esetleges leminősítése sem, mivel nem valószínű, hogy az amerikai kormány tényelegesen törlesztésképtelenné válna, és valamilyen kompromisszum bizonyosan születik az államadósság-limit emeléséről folyó vitában – vélekedtek csütörtöki helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.

MNO
2011. 07. 14. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előző este a Moody’s Investors Service bejelentette, hogy leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok lehetséges legjobb, „Aaa” kormánykötvény-besorolását.

A hitelminősítő véleménye szerint ugyanis fennáll a lehetősége annak, hogy az adósságlimitet a Fehér Ház és a kongresszus közötti vita miatt nem sikerül időben megemelni a kamat- vagy tőketörlesztési mulasztás elkerüléséhez, és így megvan egy „rövid ideig tartó” törlesztési hátralék kialakulásának „csekély, de növekvő kockázata”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.