Németh Péter: Összefogásra ítélve

MNO
2011. 07. 14. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Péter: De lehet, hogy fölösleges a türelmetlenségünk. Lehet, hogy egyszer csak hajlandó lesz az Unió is komolyabban venné azokat a jelzéseket, amelyek Magyarországról jönnek és lehet, hogy lassan a magyar választóban is érik a tettrekészség. Végül is már azt önmagában pozitívumként kell elfogadnunk, hogy mind az MSZP-ben, mind az LMP-ben megfogalmazódott egyfajta összefogás igénye. Hogy az eleddig minden ilyen típusú kezdeményezést visszautasító párt egyik képviselője túlnéz a szocialisták zsigeri gyűlöletén, mert látja a baj sokkal nagyobb. Vagyis: a demokratikus pártok együttműködésre vannak ítélve, hogy megtalálják a jelenlegi rendszer lebontásának módját. Ehhez pedig az kell, hogy a választó tényleg elhiggye: bennük lehet és kell gondolkoznia, ha nem akar újra negyven évig demokráciának álcázott féldiktatúrában élni.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. július 14.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.