Nyakkendő segíti az alvást

Akár az irodában is szunyókálhatnak egy jót az agyonhajszolt japánok egy új találmány, a kispárnává alakuló nyakkendő révén.<br />

MNO
2011. 07. 14. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japánul Nemuri Tie nevű alvónyakkendő egy olyan felfújható darab, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen és stílusosan alhassanak íróasztalukra hajolva a megfáradt irodai alkalmazottak. A látszólag közönséges nyakkendőnek tűnő ruhadarabba a nyaki részen egy levegőbefúvót építettek, amelynek segítségével felfúvódik és párnává alakul. A nyakkendő selyemből és speciális mikroszálas anyagból készült, amely segít lehűteni a bőrt egy párás meleg nyári napon.

A fejlesztők – a KTM vállalat szakemberei – az új találmánnyal leginkább az irodai dolgozókra gondoltak, akik ebéd után szívesen szunyókálnak egy kicsit. A minap dobták piacra, ára 2500 jen (hatezer forint) – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.