Olaszország és Spanyolország kiesik az eurózónából?

Görögország törlesztésképtelenné válása és „valószínű kimenekülése” az euróövezetből „elkerülhetetlennek” tűnik, és most már inkább az a kérdés, hogy a két sokkal nagyobb déli tagállam, Olaszország és Spanyolország benn tud-e maradni a valutaunióban – vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796678" target="_blank"><strong>• Eluralkodott a pánik a devizapiacon, 233 forint a svájci frank</strong></a>

MNO
2011. 07. 12. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi londoni kereskedésben mindeközben meredeken drágultak az euróövezeti és más EU-tagállamok államadósságának törlesztéskockázati biztosítási tranzakciói, jelezve a görög járványveszéllyel kapcsolatban kiújult piaci félelmeket.

A CMA DataVision londoni piaci adatszolgáltató csoport szakelemzőinek kimutatása szerint a piaci figyelem középpontjába került Olaszország nem törlesztővé válásának kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) díja a keddi londoni kereskedésben 320 bázispont – tízmillió euró adósságra 320 ezer euró – felett járt, vagyis immár csaknem a kétszerese a hónap elején mért, 170 bázispont körüli olasz CDS-árazásoknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.