Pénteken már lehet tekerni a Margit hídon

A Margit híd északi és déli útpályájának szélső sávjaiba csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, amelyeket péntektől már használhatnak is a kerekezők; ezzel egyidejűleg a hídon 40 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.

MNO
2011. 07. 13. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „a felfestendő sárga színű piktogramok a kerékpárosok részére a haladás nyomvonalát és irányát jelzik, valamint megkönnyítik a hídra történő szabályos felhajtást”. A forgalmi sáv jobb szélén szabályosan lehet kerékpározni, a járdán azonban a felújítás befejezéséig, illetve a járdán vezetett kerékpárutak átadásáig csak tolni szabad a biciklit. „A piktogramok a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelentősen javítják a forgalombiztonságot és csökkentik a balesetveszélyt” – közölte a BKK.

Hozzátették, a projekt felülvizsgálata során derült ki, hogy a „korábban kialakított műszaki tartalom” a kerékpározás szempontjából elfogadhatatlan. A Fővárosi Közgyűlés ennek nyomán döntött arról, hogy a szélső sávokra felfestik a kerékpársávot, illetve a déli járdán közös gyalog- és kerékpárút létesül, az északi oldalon pedig a BKK elrendelte a rámpák szélesítését és átépítését a „kerékpározhatóság biztosítása érdekében”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.