Postán érkezett a kokain

Több mint fél kilogramm kokaint találtak fűszernövények közé rejtve egy Argentínából érkezett postai küldeményben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

MNO
2011. 07. 14. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyőrök szerdán a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen a kábítószer-kereső kutya jelzése alapján egy Argentínából Magyarországra küldött postai küldeményt választottak ki vizsgálatra. A postai csomag zacskókba csomagolt fűszernövényeket tartalmazott.

Az egyik zacskó felbontása után a hatóság munkatársai fehéres színű port tartalmazó kisebb zacskót találtak. Mivel valamennyi zacskó felbontása után ugyanezt tapasztalták, kábítószerteszttel megvizsgálták az anyagot. A teszt több mint fél kilogramm kokain jelenlétét mutatta ki. A NAV a fehér port lefoglalta és kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségnél.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.