„Próbanap” jet-skizőknek Faddnál

Hat év után ismét jet-ski bemutatót rendeznek a fadd-dombori Duna-holtágon; a helyi önkormányzat egyelőre egy alkalomra adott lehetőséget a technikai sport gyakorlására.

MNO
2011. 07. 14. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp János, a település polgármestere az MTI-nek elmondta: 2005 óta keresik az önkormányzatot jet-skizők azzal, hogy szeretnék a holtág egy szakaszát igénybe venni, most egy augusztus eleji „próbanap” megrendezéséhez járultak hozzá. Egy dombori jet-ski pálya kijelöléséről annak függvényében döntenek, hogy a motoros vízi járművek mennyire zavarják majd a strandolókat, a horgászokat és a környéken élőket.

A faddi képviselők 2004-ben környezetvédelmi okokból már elutasították egy jet-ski verseny megrendezését, amit később mégis megtartottak. Egy év múlva bemutatót rendeztek a holtágon, amelyet néhányan nem hivatalosan azóta is használnak jet-skizésre.

A Domborihoz legközelebbi jet-ski pálya az öreg-Dunán kijelölt 5 kilométeres szakasz. A dombori Duna-holtágnak elsősorban belvíztároló, másodsorban sport- és rekreációs szerepe van; a község polgármestere szerint ennek megfelelne egy pálya kijelölése a motoros vízi járművek számára. Mint mondta, a vendégforgalom növelése érdekében szeretnének egy speciális vendégkört is megszólítani Faddon, ahol az elmúlt évben több mint 10 ezer éjszakát töltöttek el a turisták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.