Segélyhívó központokat kaptak

Segélyhívó oszlopokat ajánlott fel két hajdú-bihari településnek az egyik debreceni központú biztonságtechnikai cég; a berendezéseket csütörtökön helyezték üzembe Hajdúdorog belvárosában, illetve Hajdúnánás-Tedej térségében.

MNO
2011. 07. 14. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sutka Sándor, a Pannon Guard Zrt. elnök-vezérigazgatója az átadással kapcsolatban emlékeztetett arra: korábban Debrecenben három, Hajdúböszörményben egy segélyhívót ajándékoztak az önkormányzatnak annak érdekében, hogy ezzel is hozzájáruljanak a bűnmegelőzéshez. Utóbbiban a cég szorosan együttműködik a rendőrséggel és az önkormányzatokkal.

A már korábban üzembe helyezett segélyhívó oszlopok segítségével eddig garázda bűncselekmények elkövetőit foghatta el a rendőrség, de hívtak mentőt rosszullét miatt, illetve turisták is kértek útbaigazítást a cég diszpécserétől.

A segélyhívás ugyanis a Pannon Guard diszpécserközpontjába fut be, ahonnan azonnal kiküldik saját járőrszolgálatukat a helyszínre, s ha szükséges, azonnal értesítik a mentőket, a rendőrséget vagy a tűzoltókat – tette hozzá Sutka Sándor. A cégvezető elmondta: eddig több mint egymillió forintot fordítottak segélyhívó oszlopok telepítésére, s 14 településen látnak el 24 órás járőrszolgálatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.