Szabolcsban a halételeké lesz a főszerep

A kulturális és ügyességi programok mellett a sült és főtt halételek kapják a főszerepet a szombaton megrendezendő balsai Szárnyas hal és a nagyhalászi Nagy-Halász fesztiválon.

MNO
2011. 07. 14. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokaj közelében fekvő, nyolcszáz lelkes Balsán délelőtt a főzőverseny tűzgyújtásával kezdődik a fesztivál, majd fél tizenegytől a különleges komphúzóverseny következik. A 10-15 fős csapatoknak a Tisza Kenézlő felőli oldaláról kell áthúzniuk egy üres kompot a folyón, a megméretést a legügyesebb és leggyorsabb gárda nyeri.

A főzőcsapatok eközben halételeket készítenek, a közönség pedig kóstolójegy ellenében megízlelheti a különböző módokon készült halászleveket, valamint a rántott és sült halakat – mondták el az MTI érdeklődésére a község művelődési központjában.

A kulturális programban többek között a helyi civil közösségek táncos és zenés fellépései, tűzoltó-bemutató és lovagi torna szerepel.

Nagyhalászban reggel hét órakor horgászverseny nyitja a Tisza-parti fiesztát, majd itt is a halételek kapják a főszerepet a főzőcsapatok révén. A vízifoci-bajnokságot gyermekműsor és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület bemutatója követi, délután pedig a helyi hagyományőrző együttesek veszik birtokukba a Fertő-horgásztó mellett felállított színpadot.

Maksa Zoltán humorista műsora után a Kék bab és a Bryan Adams Tribute Room Service zenekar, majd Bartók Eszter koncertezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.