Teherán fontosnak tartja a szabadságot

Irán és Törökország politikai reformokat sürgetett Szíriában, és a népfelkelésektől hangos arab országokban Ahmed Davutoglu török külügyminiszter hétfői teheráni látogatásán.

MNO
2011. 07. 12. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyetlen kormány sem foszthatja meg népét a szabadságtól és az igazságtól, és nem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja a lakosság követeléseit” – mondta Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a török diplomácia vezetőjével tartott megbeszélésen.

„Az Iráni Köztársaság szerint a térség valamennyi kormányának reformok által kell vezetnie országát, és fel kell ismernie az emberek igényeit” – olvasható az iráni elnöki honlapon kedden közzétett közleményben. A jelentés szó szerint nem tesz említést Szíriáról, de sajtóértesülések szerint a damaszkuszi helyzet állt az iráni–török megbeszélés középpontjában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.