Tette, amit tennie kellett: 20-30 fiatalt mentett meg

20-30 fiatalt mentett meg egy nyaraló, aki jóval a rendőrök előtt érkezett a helyszínre. A katonai háttérrel rendelkező férfi motorcsónakkal kereste a vízbe menekülő táborozókat.

Kovács N. László
2011. 07. 24. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az asztal körül ültünk, és az oslói eseményekről beszélgettünk. A szomszéd épp akkor érkezett a hírekkel. Aztán hirtelen lövést hallottunk a tábor felől, először egyetlen dörrenést, majd egy sorozatot – emlékszik vissza Marcel Gleffe, aki családjával kempingezett a közeli Utvikában. „Rögtön felismertem az automata fegyver hangját, fogtam egy távcsőt, és kerestem egy pontot, ahonnan láthatom a szigetet. Ekkor két fiatalt pillantottam meg a vízben”.

A férfi azonnal visszasietett a motorcsónakjáért, és elindult Utvika felé. A két úszónak mentőmellényt dobott, majd mivel látta, hogy többen is vannak a vízben, továbbhaladt, miközben a tábor felől továbbra is gépfegyver-sorozatok hangja hallatszott. Gleffe négy vagy ötször fordult, miután annyi embert vett fel, amennyit csak tudott. Saját számításai szerint 20-30 embert menthetett meg. Ekkor érkeztek meg a rendőrök, a férfi szerint túl későn. „Amikor én odaértem, teljesen egyedül voltam a környéken” – magyarázza.

Az egykori katona nem tartja magát hősnek, állítja, egyetlen általa kimentett fiatalnak sem volt súlyos sérülése. „Nem féltem. Az ember nem ér rá félni egy ilyen helyzetben, egyszerűen csak teszi, amit tennie kell” – nyilatkozta.

(dagbladet.no)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.