Tízezres leépítésre készül a társaság

Tízezer fős leépítésre készül a Cisco Systems még az idén, ez az internetes hálózati megoldásokat szállító cég összlétszámának 14 százaléka – értesült vállalati forrásoktól a Bloomberg hírügynökség. Hétezer főtől várhatóan még augusztusban vesznek búcsút, háromezren előnyugdíjba mehetnek.

MNO
2011. 07. 12. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság vezetése javítani akarja a cég jövedelmezőségét, és a 2012-es pénzügyi évben egymilliárd dollárral tervezi csökkenteni költségeit. A Cisco a honlapján közzétett adatok szerint 10,9 milliárd dollár árbevételre tett szert az áprilissal végződött harmadik negyedévben, ez csaknem 5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az adózott eredmény 17 százalékot meghaladó mértékben csökkent, 1,8 milliárd dollárra az egy évvel korábbi 2,2 milliárdról. Legutóbb 2001-ben volt nagyobb mértékű leépítés a társaságnál, akkor nyolcezer főtől váltak meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.