Torkos Matild: Jogos és jogtalan kritikák

MNO
2011. 07. 12. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthető és támogatható cél, hogy a jelenlegi politikai hatalom a megörökölt brutális mértékű államadósságunk és a költségvetésünk helyén talált romhalmaz miatt a közszolgálati média területén is komoly megtakarításokat akar elérni. Csakhogy nem szabadna figyelmen kívül hagyni egy pillanatra sem, hogy a közmédia a köz médiája. Még akkor is, ha finanszírozása – Medgyessy Péter kormányfő elfuserált intézkedésének köszönhetően, amellyel egy tollvonással eltörölte az előfizetési díjakat – a központi költségvetésből történik. A több száz fős létszámcsökkentés során az elbocsátandók kiválasztásában semmilyen politikai szempont nem volt – állítják a listát összeállítók. Nehéz ezt kétségbe vonni, hiszen korábban éppen azok tiltakoztak volna a legnagyobb hangon az ellen, hogy lojálisak az előző baloldali hatalommal, akik most politikai szempontrendszer érvényesüléséről beszélnek.

(Magyar Nemzet, 2011. július 12.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.