Újabb Da Vinci-festmény került elő

Leonardo da Vinci egy közelmúltban előkerült festményét állítja ki a londoni National Gallery.

MNO
2011. 07. 12. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salvator Mundi című alkotás 1500 körül születhetett, Jézus felső teste és arca látható rajta, amint egyik kezét áldásra emeli, másikban pedig országalmát tart. Bár a kép származásával kapcsolatban kétségek merültek fel, az olajfestményt Leonardo da Vinci alkotásaként katalogizálják. A Salvator Mundi része lesz a november 9. és 2012. február 5. közötti, nagyszabású Leonardo-kiállításnak a londoni National Galleryben.

A festmény jelenleg egy konzorcium tulajdonában van, a társaságot egy New York-i magánkereskedő képviseli. A galéria hétfőn úgy fogalmazott, az alkotást megtekintette az igazgató, a kurátorok és művészettörténész szakemberek egy csoportja is, miután restaurálták. A munkálatokkal 2010-ben végeztek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.