Veszélyes bűnözőt fogtak el Debrecenben

Elfogták egy rablássorozat, valamint egy nagy értékű betöréses lopás gyanúsítottjait a nyomozók Debrecenben, a felderítésről a rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be a városban.

MNO
2011. 07. 14. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uzonyi Attila, a helyi kapitányság vezetője és Muszka Zoltán, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy egy 20 éves debreceni fiatal a város bizonyos körzeteire fókuszálva támadott meg nőket és tépte le azok nyakláncát. A rendőrség az első néhány eset után beazonosította az elkövetőt, aki hasonló cselekményekért már volt büntetve.

Összesen nyolcszor támadott három hét alatt: öt esetben idős nők voltak az áldozatok, de háromszor 40 év körülieket vett célba, és esetükben erőszakot is alkalmazott a kifosztásukhoz. Az ellopott nyakláncok legértékesebbje több mint 200 ezer forintot ér, az összes okozott kár pedig mintegy 760 ezer forint.

A fiatalt egy járőr azonosította az utcán, majd üldözőbe vették, végül a gyanúsítottat egy panelház tizedik emeleti szeméttárolójában elbújva találták meg. Előzetes letartóztatása mellett rablás és lopás miatt indult eljárás ellene, ezek legmagasabb büntetési tétele nyolc év – mondta el Muszka Zoltán.

Tájékoztatása szerint egy másik ügy miatt két debreceni tizenéves és egy 28 éves hajdúhadházi fiatalt fogtak el, utóbbit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Ők hárman egy amerikai cég telephelyére törtek be többször a debreceni ipari parkban. Első alkalommal műszaki cikket loptak el 300 ezer forint értékben, a második alkalommal a biztonsági őrök megzavarták őket. Utóbbi esetben mintegy kétmillió forint értékű elektronikai berendezéshez juthattak volna hozzá az elkövetők, ha a tettük sikeres – közölte Muszka Zoltán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.