Leszúrta lakótársát, felfüggesztettet kapott

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság kedden Dumitru Uriuc román állampolgárt; a férfi januárban egy helvéciai tanyán ittasan, tánc közben megsebesítette lakótársát, aki másnap belehalt sérüléseibe.

MNO
2011. 08. 30. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feleky István tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a vádlott beismerő vallomást tett, s az eljárás során nem vetődött fel olyan bizonyíték, amely megcáfolta volna a férfi által elmondottakat, miszerint véletlenül szúrta meg a sértettet.

Az ítélet jogerőre emelkedett, mert a döntést az ügyész, valamint a vádlott és védője is elfogadta. A vádirat szerint a vádlott és a sértett férfi január 6-án erősen ittas állapotban úgynevezett késes cigánytáncot járt, ennek során késsel szurkáltak és csapkodtak egymás felé. A tánc közben a vádlott megszúrta a másik férfi hasát. Társa egy nappal később meghalt, halálát a szúrás következtében kialakult hashártyagyulladás és vérmérgezés okozta.

Nem látta, hogy vérzik?

Az orvosi szakvélemény szerint a sértett a szúrást követően olyan állapotban volt, hogy önállóan is képes lett volna orvosi segítséget kérni, amit elmulasztott. A férfi hasfalát egy centiméter mélyen érte a szúrás.

Az anyai ágon magyar származású, román állampolgárságú vádlott 2001 óta Magyarországon él, munkavállalási engedéllyel rendelkezik. Jakabszálláson dolgozik, ahol mezőgazdasági munkát végez. Keresetéből Romániában élő édesanyját támogatja. A vádlott a bíróság előtt elismerte: ő szúrhatta meg véletlenül a sértettet a tánc közben. Tagadta ugyanakkor, hogy látta volna, hogy az eset után a sértett vérzett. Hubay Attila ügyész vádbeszédében fogházbüntetés kiszabását kérte a vádlottra, de a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését kérte. Hangsúlyozta: a vádlottnak tudnia kellett, hogy a sértettnek olyan sérülést okozott, amely sürgős kezelést igényel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.