Orbán majdnem elfelejtette bejelenteni: Paks-ügyi minisztert nevez ki

Tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására a napokban a miniszterelnök.

MN
2017. 04. 10. 13:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elfelejtettem mondani, tárca nélküli minisztert nevezek ki a paksi bővítés összefogására – mondta a miniszterelnök a parlamentben a hétfői azonnali kérdések órájában.

Orbán Viktor ezt arra válaszolva közölte, hogy az LMP-s Szél Bernadett azt firtatta, miért nem írnak ki népszavazást Paks ügyében. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a beruházásra soha semmilyen felhatalmazást nem kapott.

Orbán Viktor elmondta, a Fidesz és a KDNP nyílt lapokkal játszik. Kifejtette: már a 2014-es parlamenti választás előtt megkötötték a paksi beruházás alapszerződését azért, hogy senki ne mondhassa azt, nem ismeri a kormányzásra készülő Fidesz és KDNP energiapolitikáját.

A miniszterelnök az MTI tudósítása szerint közölte, a Fidesz az atomenergiát és a megújuló energiát is támogatja. A megújuló energiákra nem fizethetnek rá a magyar emberek, és most úgy látszik, hogy még jó ideig a legolcsóbb energia a nukleáris energia lesz – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.