Eörsi-gyűlés

2000. 10. 10. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a perbe fogott Papp alezredes, hanem a honvédelmi vezetés járatja le a magyar katonaság tekintélyét, hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón. Levesz a vádak súlyából, hogy az az Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő tartotta a „tájékoztatót”, aki ciklikus rendszerességgel szokott kapitális marhaságokat mondani a közvéleménynek, így ma már akinek az intelligenciahányadosa meghaladja a cipőméretét, az nem hisz neki. A lánglelkű honatya legemlékezetesebb füllentéseinek egyike az volt, amikor évekkel ezelőtt bejelentette, bizonyítékai vannak, hogy Horváth Balázs egykori belügyminiszter fontolgatta, belelövet a taxisblokád résztvevőibe. Hasonló szamárságként jegyzi az utókor, amikor nagy kerek bociszemekkel kijelentette, fogalma sem volt arról, hogy ügyvédcimborája, Bauer (Körmös) Miklós hajdanán ÁVH-s veseöklözőként kereste a kenyerét. Eörsi mostani „érvei” is figyelemre méltóak: az a benyomás alakult ki benne, hogy Papp főkatona a haza érdekében lopott, azt pedig szabad...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.