időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Otthonteremtési elképzelések

Hírösszefoglaló
2002.02.15. 00:00

Azt javasolja a kormánynak a Fidesz és az MDF, hogy fontolja meg annak a lehetőségét, hogy miként lehetne csökkenteni a használt, illetve az új lakások vásárlásához felvehető hitelek kamatai közötti különbséget – akár még a választások előtt.
Pokorni Zoltán, a legnagyobb kormánypárt elnöke emlékeztetett rá, hogy új lakás estén a hitel kamata jelenleg 2,75 százalék, használt lakásnál pedig 7,9 százalék.
A Fidesz és az MDF közös választási programjának az otthonteremtéssel foglalkozó fejezetével kapcsolatban elhangzott az is: a két párt szeretné eléni, hogy 2002 és 2006 között folytatódjék „a panellakásokból kivezető” program. A tervek között szerepel, hogy jelentősen emelik a szociálpolitikai támogatás összegét: egy gyermek után egy-, kettő gyermek után kettő-, míg három gyermek esetében hárommillió forint támogatást lehetne igényelni.
Dávid Ibolya, az MDF elnöke arról beszélt: a kabinetnek minden alapja megvan arra, hogy az eddig elért eredményekre építkezve ciklusokon átívelő tízéves otthonteremtési programot dolgozzon ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.