Egri bikavér-konferencia

Rácz Judit
2002. 05. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekesnek és hangulatosnak ígérkező, többnapos tanácskozást rendeznek június 6–8. között Egerben. A főszereplő a város híres itala, a bikavér. Készítéséhez és ízleléséhez kapcsolódnak a programok. A konferencia foglalkozik az eredetvédelem fontosságával, az egri bikavér minőségi fejlesztésének technológiai kérdéseivel. Előadás hangzik el e neves borunknak mint hungaricumnak a versenyképességéről, valamint helyéről a magyar gasztronómiában.
A kiváló nedűről természetesen nem csak elméletben esik szó. Lesz nemzetközi bikavérborverseny, és másodízben rendezik meg a Szekszárd–Eger-borásztalálkozót, amelyen a termelők tíz-tizenkét bort állítanak párba, s mutatják be őket az érdeklődőknek. A borokat ihlető múzsák dicsérete címmel gálaműsort tartanak az egri bikavér tiszteletére. Kóstoló lesz az egri muzeális nagy borokból 1964-től 1997-ig, tizenöt tételben. Az egri Líceum díszudvarán tartják a borgasztronómiai bemutatót, amelyen tizenkét híres egri borász tizenkét bikavérborához készít hozzáillő ételt hat egri étterem. A bemutatón ezerforintos kóstolójeggyel bárki megkeresheti a kedvenc bikavérét és annak ételpárját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.