időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Olajtolvajokat ítéltek el

2002.06.19. 23:00

Súlyos büntetést kapott első fokon az a két rendőrt, aki őrködött az algyői olajvezeték-csapolások során. Az árut megvásárló személyt próbára bocsátották, a rendőrök és a banda tagjai fellebbeztek.

Tegnapi ítéletével másfél évtől három év és két hónapig terjedő börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Városi Bíróság annak a bűnbandának a tagjait, akik 1998–1999 között rendszeresen olajat loptak az Algyő és Szank közötti vezetékből.
Az ügy érdekessége, hogy a hét- tagú, olajcsapolásra szakosodott társaság munkáját két rendőr és egy próbaidőn lévő rendőrtiszt hölgy is segítette. A vádirat szerint az volt a feladatuk, hogy figyeljék járőröző rendőrtársaik útvonalát és ha olyan terület közelébe érkeztek, ahol az olajcsapolók ténykedtek, akkor azt azonnal jelezzék a banda tagjainak. A bizonyítási eljárás során kiderült, hogy a kilenc vádlott 1,63 millió forint kárt okozott a tulajdonos Mol Rt.-nek.
A bíróság a két volt rendőrre szabta ki a legnagyobb büntetést: mindkettejüket három év és két hónap börtönre ítélte, öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és nyolc hónapra a rendőri foglalkozástól. A többi hat vádlottat egy év hat hónaptól két év hat hónapig terjedő börtönre ítélték, a próbaidős rendőrnő feltáró beismerő vallomását az elsőfokú bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, és ezért másfél év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.
A lopott üzemanyag-nyersanyagból vásárló Gali Zoltánt próbára bocsátotta a bíróság. A többi vádlott fellebbezett az ítélet ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.