A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Röviden

–
2002. 06. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rakétaegyensúly Musarraf szemével
Iszlámábád, Újdelhi. A pakisztáni elnök kijelentette, hogy a pakisztáni nukleáris elrettentő erő tartotta vissza Indiát egy háború kirobbantásától. Sajtóhírek szerint Pervez Musarraf egy hétfői vacsorán kijelentette: az atomrobbanófejek célba juttatására alkalmas rakétákkal május végén végzett sikeres pakisztáni kísérletek arra késztették Indiát, hogy „kétszer is meggondolja”, indítson-e hagyományos fegyverekkel megvívandó, korlátozott intenzitású háborút. Musarraf szerint a pakisztáni atomfegyverek révén Délkelet-Ázsiában hadászati erőegyensúly alakult ki. Reagálásában India „nukleáris zsarolásnak” minősítette Musarraf szavait. (MTI)

Nézeteltérés Irakkal kapcsolatban
Toronto. Az iraki rendszer megdöntését célzó legfrissebb washingtoni tervek ismeretében Kanada elhatárolódott az Egyesült Államok iraki politikájától, és azt tanácsolta a Fehér Háznak, hogy „törvényes úton” oldja meg az iraki elnök jelentette problémát. Bill Graham kanadai külügyminiszter kijelentette, hogy kormánya megítélése szerint az iraki problémakör kezelésének legjobb formáját az ENSZ mechanizmusaiban kell keresni. (MTI)

Terrorsejtek Olaszországban
Róma. Az olasz terroristaellenes hatóságok több mint ötszáz olyan személy után nyomoznak, aki gyanújuk szerint iszlám szélsőséges csoportokkal állnak kapcsolatban – jelentette tegnap a La Repubblica. Olaszország az elmúlt tíz napban megemelte biztonsági apparátusának létszámát, és nyomozókat küldött New Yorkba a további feltételezett terrorista kapcsolatok feltérképezésére – közli az olasz lap, Claudio Scajola belügyminiszter egy belső jelentését idézve. Az olasz biztonsági szolgálatok bizottsága elé múlt héten benyújtott jelentésben Scajola azt írja: 547 személy után nyomoznak, mert olyan csoportokkal állnak kapcsolatban, mint az al-Kaida-hálózat vagy a libanoni Hezbollah. (MTI)

Alekszej Lebegy lépne bátyja örökébe
Moszkva. Bátyja örökébe akar lépni Alekszej Lebegy, az áprilisban helikopter-baleset áldozatává vált Alekszandr Lebegy tábornok öccse, aki tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy indul a szeptemberi kormányzóválasztáson a krasznojarszki területen. A fiatalabb Lebegy testvér jelenleg a szibériai Hakaszföld miniszterelnöki posztját tölti be. Arra, hogy pályázza meg a krasznojarszki kormányzói széket, már röviddel felkérte a bátyja által, még az 1990-es évek közepén alapított Becsület és Haza mozgalom. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.