Rekordáron kelt el egy Rubens-kép

MTI
2002. 07. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordáron, 49,5 millió angol fontért (19 milliárd forint) kelt el szerdán Peter Paul Rubens aranykori németalföldi festőóriás sokáig elveszettnek hitt festménye, az Aprószentek lemészárlása egy londoni árverésen. Rubens a kutatások szerint 1610-ben Antwerpenben festette művét, amely azt ábrázolja, ahogy Heródes katonái gyermekeket rabolnak el anyjuktól és ölnek meg, attól félve, hogy köztük lehet a régóta várt megváltó.
A két méter magas olajfestményt 1780 óta tévesen Rubens tanítványának, Jan van den Hoeckénak tulajdonították, és csak a közelmúltban derítettek fényt a hibára. A festmény az árverésig egy most 90 éves bécsi hölgy tulajdonában volt, a vevő egy nevének elhallgatását kérő magángyűjtő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.