Szegeden, a belvárosi hídfőnél ma rendezik meg a hagyományos nemzetközi tiszai halfesztivál részeként a halászléfőző-versenyt. Bár a bajaiakkal egyelőre nem versenyezhetnek, csaknem száz társaság nevezett be az ország különböző részeiről és külföldről.
Két kategóriában lehetett jelentkezni a versenyre – mondta Frank Sándor mesterszakács, szervező lapunknak. Az egyikben pontyból készült szegedi halászlé főzésében mérhetik össze tudásukat a szakácsok. A szabadon választott kategóriába pedig bármilyen halétellel be lehetett nevezni.
A folklórműsorokkal és kirakodóvásárral tarkított fesztivál legattraktívabb részének számít, hogy Frank Sándor egy óriási bográcsban hatezer adag halászlét készít. Ám ennél is látványosabbnak ígérkezik az a pillanat, amikor egy „szögedi boszorkány” ejtőernyővel ugrik le a Tisza partján elhelyezett óriásbogrács közelébe, és átadja a mesterszakácsnak a halászlébe való őrölt paprikát.
PM Orban: A New World Is Knocking
