Évi 41 ezer tonna baromfit dolgoz fel a hazai piacon a kereskedelem minden szintjén jelenlévő, szentesi központú, 1997-ben alakult cég – mondta Magyar József vezérigazgató, hozzátéve: ahhoz, hogy bizonyíthatóan mindig kiváló minőségű termékeket állítsanak elő, bevezették az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert a baromfitenyésztéstől a csomagolásig. Mindezt megerősítették, amikor kiépítették az Európai Unió országaiban 1995 óta kötelező HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert is.
A Hungerit forgalmának csaknem a felét kitevő exportértékesítés 35 országba irányul. Magyar József abban látja sikerük titkát, hogy a tradicionális magyar konyha ízei ötvöződnek a legkorszerűbb technológia által nyújtott lehetőségekkel.
Miután 1997-ben fuzionált a korábban szorosan együttműködő három kft., az átalakulással járó kedvező tőkebeáramlást követően lehetőség nyílt arra, hogy termelőüzemeket világszínvonalú gépekkel szereljék fel, amelyek biztosítják a beérkező élő áru magas termelékenységű és higiénikus feldolgozását.
Az utóbbi két év alatt történtek a legjelentősebb beruházások a Hungeritnél. Új panírüzemet építettek a már meglévő kettő mellé, tavaly átadták a liba- és kacsadaraboló részleget. Ezenkívül befejezés előtt áll annak a 265 millió forintos beruházást igénylő fagyasztóalagútnak a kialakítása, amelyet hamarosan üzembe helyeznek. Ebben az alagútban óránként nyolc tonna árut lesznek képesek lefagyasztani mínusz 20 fokra.
A cég vezetői a vállalat sikertörténetének részeként említették még, hogy az utóbbi egy év alatt közel kétszázzal nőtt a részvénytársaság foglalkoztatottainak létszáma, árbevételük pedig az elmúlt évi 16 milliárdról 21 milliárd forintra emelkedett.
Romanowski valaszolt Magyar Péter fenyegetésére
