időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Röviden

–
2002.12.01. 23:00

Stumpf István a vereség okairól
A parlamenti választások során nem vettük komolyan azt, hogy a szocialisták valóban tudatosan készülnek a törvények szerint választási csalásnak minősíthető részvételösztönzésre – mondta szombaton Stumpf István volt kancelláriaminiszter a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület konferenciáján. Hozzátette: az MSZP jól szervezett informatikai hálózata és aktivistái segítségével azonosították a potenciális szocialista szavazókat, a választás napján pedig felkeresték őket, és rávették a voksolásra. Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető rágalomnak minősítette e szavakat, hozzátéve: az ország többsége áprilisban tudatosan döntött a kormányváltás mellett, és az októberi önkormányzati választások bebizonyították a nemzetközi megfigyelők és a hazai választási bizottságok jelentéseit e döntés tisztaságáról. (MTI)

Milliárdok a humán erőforrásra
A Nemzeti fejlesztési tervben az emberi erőforrás fejlesztési programjára 170 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amit hatékonyan, átláthatóan és esélyeket javító módon kell felhasználni – mondta szombaton Kiss Péter munkaügyi miniszter az MSZP pedagógustagozatának budapesti szakképzési fórumán. Januártól a személyi jövedelemadó igénybevételének lehetőségével 60 ezer forintig a képzés 30 százalékát le lehet majd írni a költségekből. (MTI)

Patikusfélelmek
A Magyar Gyógyszerész Kamara küldöttközgyűlése szombaton ismét Hávelné Szatmári Katalint választotta a köztestület elnökévé, aki kifejtette: az uniós csatlakozás után az erős pénzügyi hátterű EU-beli gyógyszerészek valószínűleg a magyar patikák tulajdonlásában is megjelennek. (MTI)

Széthúzás Szirákon
A harmadszorra összehívott önkormányzati alakuló ülés is határozatképtelen volt szombaton Szirákon, mert mindössze két képviselő jelent meg. Mátis András polgármester szerint a képviselők azért nem teszik le az esküt, mert nem az a polgármester, akit többségük szeretett volna. (MTI)

Díjemelések Szegeden
Közgyűlési döntés született arról, hogy Szegeden januártól 16 százalékkal, vagyis jóval a várható infláció mértékén felül drágul a hulladékszállítás díja. A helyi tömegközlekedésért 7,4 százalékkal kell majd többet fizetni. A távfűtés díja 1,9 százalékkal, a vízdíj pedig 7,2 százalékkal emelkedik majd. (B. J.)

Német ház Baján
Kizárólag német adományokból – 300 millió forintból – épült Baján a Magyarországi Németek Művelődési Házának új épületszárnya, mondta szombati avatóbeszédében Kiss Elemér kancelláriaminiszter. Ebből az alkalomból a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Uwe Stiemke, Németország külügyi hivatalának osztályvezetője, valamint Herbert Wegmann, a Határon Túli Német Iskolákat Támogató Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke vehette át. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.