időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Négyfelé

2003.02.21. 00:00

Már megint nagyon érdekeset mondott Kovács László pártkoreográfus, fehérek közt egy hottentotta. Szó szerint nem tudom idézni az államférfit (hadart egy kicsit, valószínűleg zavarban volt), amit elő tudtam hívni a szózatából, az arra irányult, hogy államalapító Szent István királyunk négyfelé szeletelte volt politikai ellenfeleit, ám ma a kormánynak már humánusabb eszközei vannak az unióellenesekkel szemben.
Itt vakarózom az írógép mellett, milyen gorombaságot mondjak visszafele a jámbor pártvezérnek, akit valószínűleg úgy megvezettek, hogy ijedtében beállt hottentottának, az Európával való kapcsolatát pedig azonmód megszüntette.
A szeletelésnél humánusabb eszközökről beszél Kovács László, a Magyar Köztársaság gyakorló külügyminisztere, a szocialisták frontembere. Hiszem, hogy egyre kevesebb igénye van a nemzetnek Kovács László szózataira. Szájba rágott panel valamennyi – igaz szót szeretne végre a haza, de ezt artikulálni kell a pártpallérnak, különben nem érti a közönség, félrehallja, elsüvít mellette a mondanivaló.
Aki hottentotta, maradjon az, Szent István királyunkat meg ne molesztálja senki. Kovács László se.
Az ötágú csillagot kéne végre négyfelé szeletelni. A sarlóval meg a kalapáccsal pedig dolgozni kellene, nem hivatkozni rá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.