időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Szemétégetőről vitáznak

Hírösszefoglaló
2003.03.24. 00:00

Illés Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a főváros vezetése tovább húzza a környék lakóinak egészségét veszélyeztető rákospalotai szemétégető ügyét annak ellenére, hogy a létesítményt a bíróság határozatának megfelelően március 31-én be kell zárni. A fideszes politikus, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke ezt szombaton a helyszínen tartott demonstráción hangsúlyozta. Illés Zoltán szerint téved, aki azt hiszi, a szemétégetőből távozó mérgező anyagok csak a Fideszre vagy csak az MSZP-re szavazókat veszélyeztetik. A környezetet veszélyeztető, egészséget károsító anyagok nem válogatnak, mindannyiunkat tönkretesznek – tette hozzá a politikus. Elmondása szerint kétségbeesett és csalódott, hogy az égetőművet nem zárták be a 90-es évek eleje óta, ezért a felelősség azokat terheli, akik dönthettek volna a bezárásról, és nem tették meg. Hock Zoltán, Újpest alpolgármestere beszédében emlékeztetett rá: bár korábban is volt pénz a rákospalotai szemétégető rekonstrukciójára, hiányzott a főváros vezetésében a szándék, „mert metrót akartak építeni, a Belvárost akarták rekonstruálni”.
A Fővárosi Közgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke, Bánsági György úgy reagált: nem érti, Illés Zoltán az előző ciklusban, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnökeként miért nem tett meg mindent azért, hogy Pepó Pál miniszter ne vonhassa meg az égető rekonstrukciójának állami támogatását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.