időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Az érdekvédők ellenzik Lendvai javaslatát

Bákonyi Ádám
2003.07.14. 22:00

Elfogadhatatlannak tartják a munkavállalói érdekképviseletek Ledvai Ildikó jövő évi bérajánlással kapcsolatos szombati felvetését: a költségvetés összeállításánál érdemes lesz elgondolkodni azon, mi a jobb: ha mindenhova három százalékot adunk, vagy ha egyes területekre többet juttatunk? A szocialisták frakcióvezetője szerint az utóbbi látszik célszerűnek.
Lendvai felvetését a bérek befagyasztásának egyik újabb kísérleteként értelmezte Palkovics Imre. A munkavállalói oldal soros elnöke szerint a kormány így akarja megosztani az egyes munkavállalói csoportokat és képviseleteiket, hogy a köztük levő érdekkülönbségek eltereljék a figyelmet a fő problémáról: a gazdaság helyzetéről. – A kormány a munkavállalókkal akarja megfizettetni elhibázott gazdaságpolitikájának eredményét, ami elfogadhatatlan – jelentette ki Palkovics.
A bérek fókuszálásának felvetését elfogadhatatlannak nevezte Borsik János is. Az Autonómok elnöke szerint az csak a munkavállalói csoportok között teremtene feszültséget. – Mint nevében is benne van, az országos bérajánlás csak ajánlat, amiről végül helyi szinteken születnek megállapodások – hangsúlyozta Borsik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.