Egy ismeretlen ismerős ízei

Szinte ismeretlen szereplője a hazai fagylaltpiacnak a Pinkvin Kft., legalábbis a neve után. Ha azonban kiderül, hogy a nyolc éve indult cég országos terjesztésben naponta több mint három tonna fagylaltot értékesít, megváltozik a véleményünk. Akkor pedig biztosan, ha azt is megtudjuk, hogy a magyar vállalat tavaly megvette a Galeato Italiano márkát, amelynek révén naponta további egy tonna fagyit forgalmaz.

Nagy Ottó
2003. 07. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetben csak két üzletet láttunk el fagyival, de nyolc év alatt sikerült kinőnünk magunkat, és ma már 500-600 helyre szállítunk fagylaltot országos hálózatunk és két – szolnoki és nyíregyházi – raktárunk segítségével – kezdte a tatabányai cég történetét Kirschner Zoltán, az egyik tulajdonos. A városban egy használt fagylaltgyártó gépsort és a hozzá tartozó olasz receptet vettük meg, és azzal láttunk munkához. Szerencsére az eltelt nyolc év alatt országos méretűvé fejlődtünk, de ennek ellenére a Pinkvin nevet kevesen ismerik. Pedig csak a recept olasz, igyekszünk fagylaltjaink gyártásához minél több hazai alapanyagot felhasználni – folytatta.

A Pinkvinről, ha kategorizálni kellene, akkor azt mondanám, hogy ipari technológiával készült olasz fagylalt. Ezen fagylaltok közül az egyik legjobb minőséget képviseli a magas tejtartalma és a természetes ízesítőanyagok hozzáadása miatt. Természetesen arra is odafigyelünk, hogy gyümölcsfagylaltjainkban tényleg benne legyen a friss gyümölcs, ami húsz százalékban meg is található bennük. És ezt a „többletet” visszaigazolják a fogyasztók. Kezdetektől fogva eltökélt szándékunk a lehető legjobb minőség – mondta Kirschner Zoltán. Megemlítette, hogy összesen harminchárom féle ízben készítik a jeges édességet, és nem rebben a szemük akkor sem, ha mondjuk szilvás gombóc ízű fagylaltot kérnek tőlük. Persze e hamar közkedveltté váló különlegesség mellett többek között rizs-, túró-, meggyesjoghurt- és feketeerdő-fagyit is gyártanak. A különlegességek mellet azonban továbbra is a csoki, vanília és a citrom vezeti az ízlistát, ezekből háromszor annyit gyártunk, mint a többi fajtából – tette hozzá Kirschner Zoltán.

A Gelato Italiano fagylaltgyártó üzem az első magyar vállalkozásként létrejött „fagylaltgyár”, melyet 1990-ben olasz tulajdonosok alapítottak. Ez a vállalkozás az Olaszországban nagy hagyományokkal rendelkező fagylaltkultúrát hozta el hazánkba. Termékeink éppen ezért a mai napig olasz alapanyagokból, olasz recept szerint, az olasz mesterek fortélyait ellesve készülnek. Fagylaltjaink kézműves jellegű, főzött fagylaltok, amelyek minőségi színvonalat képviselnek.

E nevet és céget tavaly vásároltuk meg olasz tulajdonosoktól, és a márkát most próbáljuk meg a néhány évvel ezelőtt tapasztalt, eredeti nívójára visszahozni – mondta Kirschner Zoltán a kézműves olasz fagyiról.

Ez a fagylalt – több mint ötven- féle ízben – friss tejből, illetve a gyümölcsfagylaltok az olasz tradíció szerint csak friss gyümölcsből készülnek, így ezen fagylaltok laktóz- és zsírmentesek. A Gelato Italiano termékei közé tartoznak még különleges fagylaltdesszertek és fagyasztott süteménykülönlegességek.

Ez az üzletágunk kisebb volumenű, mint a Pinkvin, mert inkább csak Budapesten, a Balaton környékén, illetve Fejér és Veszprém megyében ismertek termékeink. De ennyivel nem elégszünk meg. Az idei évtől igyekszünk minél szélesebb körben megismertetni ezt a fagylaltunkat is, amit bizonyít, hogy néhány más helyre már – így a Nyírségbe is eljuttattuk – mondta Kirschner Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.