Kezdetben csak két üzletet láttunk el fagyival, de nyolc év alatt sikerült kinőnünk magunkat, és ma már 500-600 helyre szállítunk fagylaltot országos hálózatunk és két – szolnoki és nyíregyházi – raktárunk segítségével – kezdte a tatabányai cég történetét Kirschner Zoltán, az egyik tulajdonos. A városban egy használt fagylaltgyártó gépsort és a hozzá tartozó olasz receptet vettük meg, és azzal láttunk munkához. Szerencsére az eltelt nyolc év alatt országos méretűvé fejlődtünk, de ennek ellenére a Pinkvin nevet kevesen ismerik. Pedig csak a recept olasz, igyekszünk fagylaltjaink gyártásához minél több hazai alapanyagot felhasználni – folytatta.
A Pinkvinről, ha kategorizálni kellene, akkor azt mondanám, hogy ipari technológiával készült olasz fagylalt. Ezen fagylaltok közül az egyik legjobb minőséget képviseli a magas tejtartalma és a természetes ízesítőanyagok hozzáadása miatt. Természetesen arra is odafigyelünk, hogy gyümölcsfagylaltjainkban tényleg benne legyen a friss gyümölcs, ami húsz százalékban meg is található bennük. És ezt a „többletet” visszaigazolják a fogyasztók. Kezdetektől fogva eltökélt szándékunk a lehető legjobb minőség – mondta Kirschner Zoltán. Megemlítette, hogy összesen harminchárom féle ízben készítik a jeges édességet, és nem rebben a szemük akkor sem, ha mondjuk szilvás gombóc ízű fagylaltot kérnek tőlük. Persze e hamar közkedveltté váló különlegesség mellett többek között rizs-, túró-, meggyesjoghurt- és feketeerdő-fagyit is gyártanak. A különlegességek mellet azonban továbbra is a csoki, vanília és a citrom vezeti az ízlistát, ezekből háromszor annyit gyártunk, mint a többi fajtából – tette hozzá Kirschner Zoltán.
A Gelato Italiano fagylaltgyártó üzem az első magyar vállalkozásként létrejött „fagylaltgyár”, melyet 1990-ben olasz tulajdonosok alapítottak. Ez a vállalkozás az Olaszországban nagy hagyományokkal rendelkező fagylaltkultúrát hozta el hazánkba. Termékeink éppen ezért a mai napig olasz alapanyagokból, olasz recept szerint, az olasz mesterek fortélyait ellesve készülnek. Fagylaltjaink kézműves jellegű, főzött fagylaltok, amelyek minőségi színvonalat képviselnek.
E nevet és céget tavaly vásároltuk meg olasz tulajdonosoktól, és a márkát most próbáljuk meg a néhány évvel ezelőtt tapasztalt, eredeti nívójára visszahozni – mondta Kirschner Zoltán a kézműves olasz fagyiról.
Ez a fagylalt – több mint ötven- féle ízben – friss tejből, illetve a gyümölcsfagylaltok az olasz tradíció szerint csak friss gyümölcsből készülnek, így ezen fagylaltok laktóz- és zsírmentesek. A Gelato Italiano termékei közé tartoznak még különleges fagylaltdesszertek és fagyasztott süteménykülönlegességek.
Ez az üzletágunk kisebb volumenű, mint a Pinkvin, mert inkább csak Budapesten, a Balaton környékén, illetve Fejér és Veszprém megyében ismertek termékeink. De ennyivel nem elégszünk meg. Az idei évtől igyekszünk minél szélesebb körben megismertetni ezt a fagylaltunkat is, amit bizonyít, hogy néhány más helyre már – így a Nyírségbe is eljuttattuk – mondta Kirschner Zoltán.
Nyáron sem áll le a szociális gyermekétkeztetés, mutatjuk a részleteket
