időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Röviden

–
2003.07.25. 22:00

Negyedik hónapja csökkennek az importárak Németországban. Júniusban 0,1 százalékpontnyi csökkenést mértek a wiesbadeni statisztikusok. Májusban még 1,4 százalékkal csökkentek az importárak. Az importcikkek olcsóbbodása mellett fékezi Németországban a júniusra várható pénzromlás ütemét a szezonális élelmiszerek árának mérséklődése. (Z. B.)
*
Mégsem fizet extra osztalékot az idén a Microsoft. A világ legnagyobb szoftvercége hatalmas mennyiségű likvid vagyonnal rendelkezik, ezért terjedhetett el a társaság csütörtöki közgyűlése előtt, hogy az igazgatóság tízmilliárd forintot szán osztalékfizetésre. A július elsején kezdődő pénzügyi évben a Microsoft növeli a kutatás-fejlesztési költségeit. Bill Gates szerint 6,9 milliárd dollárt szánnak K+F-re, s ezzel megelőzik az IBM-et. (Z. B.)
*
Harminc dollár fölött maradt tegnap az olaj szabadpiacán a hordónkénti ár, az alacsony amerikai készletadatok és az alapok vásárlásai gondoskodtak erről. Az amerikai Energiainformációs Ügynökség adatai szerint az amerikai nyersolajtartalékok a vártnál jobban, 2,3 millió hordóval csökkentek, a benzinkészletek pedig 1,6 millió hordóval estek a múlt héten, és ez megerősítette a piac résztvevőit abban, hogy alacsony a készletszint, tizenegy százalékkal áll az USA-ban a múlt évi szint alatt. A tartalékok 27 éves mélypontjuknál alig állnak magasabban akkor, amikor a benzinfogyasztás csúcsszezonja csak szeptember elején fejeződik be. (MTI)
*
Csökkent a Zwack Rt. nyeresége. A társaság tegnap arról tájékoztatta részvényeseit, hogy az első fél évben 22 százalékkal, 803 millió forintra csökkent az adózás előtti nyeresége az előző év hasonló időszakához képest. A nettó árbevétel alig változott a tavalyi adatokhoz képest, június végéig 7,3 milliárd forint volt. A gyorsjelentés szerint a társaság az olasz piacon, valamint idehaza volt kénytelen az eladások csökkenését regisztrálni, amit egyéb exportpiacain képes volt ellensúlyozni. (Z. B.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.