Jól főznek a rózsadombi Mágnáskert étteremben, Medgyessy miniszterelnök is kedveli az itteni ízeket, vagyis egyáltalán nem véletlen, hogy az emlékezetes söjtöri kormányülést követő ebédet is mágnáséktól hozatták a kabinet illetékesei. Alighogy bezárta a kormányfő a megszorító intézkedésekről tárgyaló kabinet ülését, máris ott párolgott az asztalon a magyaros erdeigomba-leves kakukkfüves vadhúsgombóccal, ami ideális nyitány a folytatáshoz: mandulával töltött angolna, pácolt fogasfilé, fokhagymás parajjal tekert harcsa, illetőleg borjúsült háziasan, pirított borjúmájjal. A nass étkei is magukon viselték a munkásmozgalmi gasztronómia jegyeit: Rigó Jancsi, gesztenyekupola, valamint diós holdacska tokajis mazsolával töltve. Előtte, utána, alatta márkás tüzes vizek, nyakhajlításig.
Világ proletárjai, egyesüljetek!
Sajtóértesülések szerint a szolid menzai kosztot háromszáz résztvevőre szervírozták a fürge pincérek, és nem került az egész többe, mint két és fél millió pengő magyar forint, ami valószínűleg a vendégszerető nemzet zsebéből vándorolt mágnásék bukszájába. Arról nincs hírünk, hogy az ebédet követően előkerült-e a cigány – a szűkszavú sajtó magáról az ebédről sem tájékoztatott, mindössze egy alacsonyan szálló krumpliról meg egy állítólagos nyers tojásról esett szó. Ezt viszont bő lére eresztve tálalták… Hogy a megjelenteknek ízlett-e a sebtében tálalt munkaebéd, arra nézve nincs visszajelzésünk, ahogyan azt sem tudni, lerágták-e tisztességesen a csontokat, porcogókat, az esetleges mócsingokat pedig kirakták-e szép rendben a tányér szélére, avagy bepöckölték az asztal alá, mint annak idején a napköziben. Az viszont biztos, hogy a söjtöriek legfeljebb a nyálukat csorgathatták. Bárhogyan is van, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a kormányebéd-beszámolót követően sokunk kezében megáll a kés, a kanál, görcsöt kap a töpörtyűs stanecliben a matatóujj. Vagy csak egyszerűen felfordul a gyomrunk.

Videón, ahogy Magyar Péter emberei elmenekültek az Origo kérdései elől a balhéba fulladó közgyűlésen