időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MTI
2004.02.10. 00:00

Pápai adomány
Vatikán. A szentföldi katolikus közösségnek ajánlotta fel II. János Pál pápa azt az egymillió eurót, amelyet a bíborosok gyűjtöttek össze uralkodásának negyedszázados évfordulója tiszteletére. A gyűjtést Joseph Ratzinger, a bíborosi kollégium dékánja kezdeményezte. Tavaly október 18-ig, Karol Wojtyla pápaságának
25. évfordulójára 750 ezer eurót gyűlt össze a bíborosoktól, majd ez az összeg egymillió euróra növekedett. (MTI)

Életfogytiglan a bali robbantónak
Denpasar. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek tegnap az indonéziai Denpasarban egy iszlám szélsőségest a 2002. októberi, Bali szigetén elkövetett, 202 halálos áldozatot követelő merényletben való részvételéért. A 34 éves Suranto Abdul Ghoni a negyedik terrorista, aki a bali robbantások ügyében életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Korábban a merényletet végrehajtó kommandó három tagját halálra ítélték. (MTI)

Washingtoni tervek
Washington. Az Egyesült Államok nagyszabású nemzetközi tervet fontolgat a tágabb értelemben vett közel-keleti térség demokratizálására és a reformok támogatására – közölte Colin Powell külügyminiszter tegnapi sajtóértekezletén Washingtonban. A külügyminiszter jelezte, hogy szeretne intézményes formát adni a tervnek, és erről konzultációk folynak az Egyesült Államok legszorosabb szövetségeseivel. (MTI)

Károly herceg Teheránban
Teherán. Történelmi találkozó volt tegnap Teheránban Mohammed Hatami iráni elnök és Károly walesi herceg, brit trónörökös között. Harminckét év óta ez az első brit királyi látogatás Iránban, és a szigetország trónörököse első ízben találkozik a születésének 25. évfordulóját ünneplő Iráni Iszlám Köztársaság elnökével. Károly herceg vasárnap este érkezett Teheránba, mint a brit Vöröskereszt elnöke. Diplomáciai források hangsúlyozzák a látogatás tisztán humanitárius, teljesen politikamentes jellegét. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.