időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Robbanószert találtak a varsói pályaudvaron

MTI
2004.04.18. 23:00

Még nem lehet tudni, hogy Budapestre készült-e utazni az a lengyel férfi, akinél péntek reggel robbanóanyagot találtak a varsói Wschodnia (Keleti) pályaudvaron.
Alicja Hytrek, a lengyel országos rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére szombaton elmondta: az őrizetbe vett 38 esztendős Krzysztof G.-t péntek óta a varsói körzeti ügyészséggel együtt hallgatja ki a lengyel rendőrség. Tény, hogy találtak nála egy Budapestre szóló vonatjegyet, valamint hogy péntek reggel 7 óra után néhány perccel azon a pályaudvaron vették őrizetbe, ahonnan 7.16-kor indul Budapestre a Polonia Eurocity. De az is feltételezhető – hangsúlyozta a szóvivő –, hogy a budapesti vonatjegy a rendőrség megtévesztése céljából volt nála, netán valaki másnak akarta átadni. Alicja Hytrek azt is elmondta, hogy a férfi táskájában talált robbanóanyagból annak megsemmisítése előtt a rendőrség mintát vett, és jelenleg laboratóriumban vizsgálják a szer összetételét.
Az MTI varsói tudósítójának a varsói körzeti ügyészség szóvivőjét szombaton nem sikerült elérnie.
A lengyel rendőrség péntek reggel mintegy 2,4 kilogramm robbanóanyagot és egy – feltehetőleg a robbantás előidézéséhez szükséges – elektromos berendezést, egy Budapestre szóló vonatjegyet és nagy mennyiségű euró bankjegyet talált a lengyel állampolgárságú férfinél, aki kisebb bűncselekmények elkövetése miatt már szerepelt a rendőrség nyilvántartásában. A robbanószert tartalmazó táskát biztosították, a pályaudvart kiürítették. Tűzszerészek egy különleges berendezés segítségével egy lőtérre szállították és megsemmisítették az anyagot. A rendőrség azt feltételezi, hogy a robbanószert egy bűnöző csoportnak szánták, és valószínűleg alvilági leszámolásra akarták felhasználni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.