időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Véres merényletek

MTI
2005.03.26. 00:00

Tizenegy halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet az iraki Ramádiban – közölték tegnap amerikai katonai források. Az öngyilkos merénylő robbanóanyaggal teli gépkocsiját a Bagdadtól 110 kilométerre nyugatra fekvő város keleti részének egyik ellenőrző pontjánál röpítette a levegőbe még csütörtök este. A 2. tengerészgyalogos hadosztály közlése szerint a detonációban az iraki különleges erők tizenegy tagja vesztette életét, s kilenc iraki rendőr, két amerikai katona és három polgári személy megsérült. Ramádiban március elején állítottak fel ellenőrző pontokat a városba vezető utak bejáratánál, hogy próbálják megfékezni a lázadók támadásait.
Bagdadban csütörtökön öt, az amerikai támaszponton dolgozó iraki takarítónőt öltek meg. Egy gépkocsiból nyitottak tüzet az aszszonyokat szállító autóra az iraki főváros keleti Mestel kerületében. Baakúbában tegnapra virradóra amerikai katonák három lázadót öltek meg egy összetűzésben, a Bagdadtól délre fekvő al-Vahdánál pedig bűnözők végeztek egy iraki gépkocsivezetővel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.