időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Demszky megint velünk foglalkozott

Szabó Zsolt
2006.08.18. 23:00

Demszky Gábor szerint csupán a város vezetői elszámoltatására szolgál, és nem politikai esemény a 33 millió forint közpénzből finanszírozott rendezvénysorozat, amelyen ingyen BKV-bérleteket és állatkerti belépőket sorsolnak ki, énekesek lépnek fel. A főpolgármester kérdésünkre ismét dühödten támadt a Magyar Nemzetre.

Elszámoltatás – jellemezte tegnap a Nyitott Városháza elnevezésű programsorozatot Demszky Gábor Kőbányán, ahol három pesti kerület elmúlt négyévi fejlesztéseiről beszélt.
Kérdésünkre, miszerint kiderült, hogy a csaknem 33 millió forintba kerülő eseményt – amelyre ellenzéki politikust nem hívnak meg – közbeszerzés nélkül, az adózók pénzéből finanszírozzák, a főpolgármester a következőket válaszolta: „Sok-sok valótlanságot közölt már a Magyar Nemzet, én legalább egy tucatnyiról tudok. Részben helyreigazították ezeket, más esetekben pedig pert nyertem. A Magyar Nemzet kitűnő propagandalap, a hangvétele, az objektivitás hiánya miatt a biztos vesztők lapja.”
Demszky Gábor vélhetően a 2004-ben és 2005-ben kipattant horvátországi botrányaira utalt. A pert azon cikkünk ellen indította, amely egy horvát hetilap, a Nacional írására hivatkozott, s amelyet szinte valamennyi magyarországi napilap leközölt.
– A Nyitott Városháza rendezvényt három részre bontottuk, a zenés szórakoztatásra és a többi elemre meghívással írtunk ki pályázatot. Ez nem politikai rendezvény, hanem a város választott vezetőinek elszámoltatása, amely iránt legutóbb többtucatnyian is érdeklődtek. A közműcégek megjelennek itt, azonban egy fillér támogatást sem adnak – húzta alá Demszky. Szerinte a kisorsolandó ingyen BKV-bérletek vagy állatkerti belépők nem számítanak szavazatvásárlásnak.
Tarlós István, a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és számos civil szervezet által támogatott független főpolgármester-jelölt ismét a bizonytalanság jeleként értékelte Demszky akcióját, hozzátéve: ő ilyen eszközök és lehetőségek hiányában is biztos hittel készül a választásokra.

A korrupció árnyéka. Megnyitották, és tegnaptól látogatható a MIÉP kampányközpontja, a Magyar Sátor a belvárosi Városháza parkban, a szabad demokraták, liberálisok háza szomszédságában. Zsinka László, a MIÉP főpolgármester-jelöltje tegnap nehezményezte, hogy Demszky Gábor nem válaszolt arra a nyílt levelére, amelyben a fővárosi önkormányzat és a Siemens kapcsolatáról érdeklődött. Emlékeztetett, hogy a Siemens több millió forintot fizetett azokra a hajléktalanok által nyitott számlákra, amely ügyben most nyomozás folyik. Meg kell vizsgálni, van-e köze ezeknek a számláknak a fővárosi közbeszerzésekhez – közölte Zsinka, aki szerint Demszky hallgatása azt jelenti, a korrupció árnyéka rávetül a városházára. (P. G.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.