időjárás 14°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Jelentkezett a bírósági szökevény

G. Juhász Judit
2009.02.20. 23:00

Két hét késéssel hirdet elsőfokú ítéletet a Fővárosi Bíróság az úgynevezett Segal-perben, miután az ügy ötödrendű vádlottja, a miskolci P. Zoltán hétfőn, a tárgyalás szünetében, de még az ítélethirdetés előtt eltűnt. A bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, amit tegnap vissza is vont, miután a férfi önként jelentkezett a bíróságon.
Miként megírtuk, C. Tamásnál, az egyik valóságshow Segalként ismert egykori szereplőjénél és három társánál 2005 júniusában ötvenezer ecstasy tablettát és fél kilogramm kokaint találtak a rendőrök. Összesen négy nőt és tizenhat férfit állítottak bíróság elé, az ügyészség bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaéléssel vádolja őket. Közülük tizennégyen akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak. A vád szerint a húsztagú banda 2005 januárja és novembere között több száz millió forint értékű drogot értékesített Magyarországon.
A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságának tájékoztatása szerint az ötödrendű vádlott szabadlábon védekezett, így hétfői távozásával nem követett el bűncselekményt.
Három hónappal ezelőtt az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péter és fivére, Károly sétált ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületéből a döntés kihirdetése közben, miután kábítószerrel való visszaélés miatt rájuk és harmadik társukra fegyházbüntetést szabott ki a bíróság. Szabadlábon védekeztek, ezért távozásuk nem minősült szökésnek. A volt sportoló testvérét néhány nappal később elfogták.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.