Építési vállalkozó Olaszliszkán

2009. 08. 02. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos Dancs Mihály irányítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány telepek felszámolási programját. A műsor elég vontatottan halad, talán azért, mert Mihály április óta előzetes letartóztatásban van. Az a vád ellene, hogy „építési vállalkozóként” – Olaszliszkán (de jól hangzik) – csalásokat követett el, folytatólagosan és üzletszerűen átejtette a helyi cigányságot, holott ő is közéjük való. A furfangos Mihály trükkje az volt, hogy a lakhatatlan minőségű roma fantomházakba csak papíron költöztette be a pácienst, a vállalkozó a lakhatási engedély beszerzése után az építőanyagot elbontotta, és újabb kamu hajlékot épített belőle.
Dancs ügyében egyébként már volt egy elsőfokú ítélet 2008 februárjában, ekkor három és fél év börtönbüntetést kapott, ám ugyanazon év decemberében – másodfokon – ezt formai hibára hivatkozva hatályon kívül helyezte a bíróság. A büntetőügy most újra első fokon van, s míg nem lesz ítélet, Mihály a kaptárban marad. Közelállók szerint kizárt, hogy a szociális tárca roma integrációs főosztályának kisebbségi származású vezére (Ürmös Andor) ne tudott volna a Dancs-fesztiválról. (Ha nem tudott róla, alkalmatlan a feladatára. Ha meg tudott, cinkos.)
Szóval pillanatnyilag áll a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány telepek felszámolási programja, momentán Dancs Mihályt számolják fel, aki most a hűvösön tölti a forró júliust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.