Hogy szomjan ne maradjanak

2009. 10. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a magyar honvédség gyakorlatilag megszűnt (magyar katonákat alig látni itthon, legfeljebb Afganisztánban, Boszniában), a magyar honvédelmi és vendéglátó-ipari minisztérium lendületesen vásárolja a hatalmas szeszkészleteket a fantomszervezetnek. Minap bruttó 63 millió forintot költöttek a vitézek – még erre az évre – piára. A magyar katona nagyfogyasztó: a sör (16 270 liter), a bor (7700 liter minőségi itóka) és a pezsgő (3500 liter) mellett közel ötezer liter különféle égetett szeszt kívánnak elfogyasztani a honvédség intézményeinek vendégei az év hátralévő időszakában.
Tisztán látható – kettős látás esetén még inkább –, hogy megmaradt katonáink a hazai borászatot is védik. A HM italrészlege a részletekre is ügyel, a múltkor egy teljes hadosztálynak való kristálypoharakat, porcelán tálalóedényeket és népi iparművészeti tárgyakat is vásárolt a csatákban megfáradt harcosok vendégeinek. A tárca Juhász Ferenc regnálása alatt élte fénykorát. A miniszter tízmillió forintért lágyfagylalt-készítő gépeket vásárolt, a duhajkodásban kimerült vitézek pedig napozóágyakon szunyókálhattak az öblögetés után. A hadműveletet egyébként a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. (de szépen hangzik) irányítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.