Kanászból is lehet elnök

2009. 10. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már most, három hónappal az elnökválasztás előtt különféle mendemondák terjengnek Ukrajnában. Az ottani parasztpárt indulójáról például kiderítette a sajtó, hogy az illető hölgy, Larisza Vona polgári foglalkozása sertésgondozó, s mint ilyen, kanászként kezdte a pályáját. Ez még nem lenne baj, sőt, lehet, hogy erény is, ha valaki a kétkezi nép soraiból válik vezető politikussá. Bonyolítja azonban a dolgot, hogy a legújabb felvetés szerint az igazi neve Vona Larisz Szerhijevna.
Bárhogyan hívják is a közszereplővé lett asszonyt, ő azt nyilatkozta, hogy rendet rak majd az országban, hiszen korábban számos disznóólat gatyába rázott. Ukrajnában a jelek szerint minden megtörténhet. A néhány esztendővel ezelőtt óriási támogatással hatalomra jutott Viktor Juscsenko például pillanatnyilag kettő és négy százalék közötti „népszerűséggel” már most garantált vesztesnek tekinthető, a kanásznő felbukkanása is inkább csak a bulvársajtó számára kínál csámcsognivalót.
Visszatérve a sertésgondozónő esetére, hasonló példák bőven találhatók a történelemben. Ceaucescu román diktátor például ígéretes suszterként indult, a mi Marosán (Buci) Györgyünk pedig lisztesképű pékként kezdte. A legvégén lapáton végezte.
Ebből is látható: a legszínesebb történeteket mindig a valóság írja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.