Kártyára nincs pia

2009. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végtelenül logikus az a rendelet, amelyet kedden vezetett be a zempléni Monok. A szociális kártyára a jövőben a segélyek hatvan százalékát utalja az önkormányzat. A fennmaradó hányadot kapják meg az érintettek készpénzben. A kártyával a rendeletben meghatározott árucikkeket lehet megvásárolni (általános élelmiszerek, ruházati cikkek, tanszerek, tisztító- és tisztálkodó szerek, gyógyszer, tüzelő stb.). Alkoholt, cigarettát, kábítószert nem; sőt a nagybőgőbe való beleugrás költségeit sem lehet a kártyával kiegyenlíteni.
Érdekes, a témában még valami nemzeti egységféle is formálódik. A nemzeti oldal mellett például a szociális tárcának is tetszik az ötlet, élén Kovárik Erzsébet szakállamtitkárral, sőt korábban Kiss Péter társadalompolitikáért felelős tárca nélküli miniszter is támogathatónak nevezte a monoki kezdeményezést.
Vannak ellenzők is, elsősorban az érintett alkohol-, nikotin- és drogfüggők, valamint néhány hangos jogvédő. Valószínűleg kiskapuk is készülnek a rendelet elkerüléséhez. A magam részéről mindenesetre: hajrá, Monok!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.