Most Draskovics huhog

2009. 10. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változnak az idők. Éveken keresztül az volt a gyakorlat, hogy a nemzeti és az állami ünnepek előtt Szilvásy György titokminiszter sajtókonferencián tájékoztatta a széles nyilvánosságot, mindenki legyen résen, mert különféle bűnözői csoportok ilyen-olyan terrorakcióval készülnek az emlékezés megzavarására. A figyelmeztetés természetesen minden esetben vaklármának bizonyult, a valódi célja az volt, hogy minél kevesebben vegyenek részt az eseményen. (2006 ősze óta zabszem nem fér a hatalom ülepébe.) Ma más a helyzet, a pánikot kreáló miniszter elkerült a titoktárcától, ráadásul rabosították szegényt. (Vagyis rosszul venné ki magát, ha egy gyanúsított huhogna a soron következő műbalhé előtt.)
Így történt aztán, hogy az idén már nem Szilvásy, hanem egy másik hiteles személyiség, a rendészeti tárca frontembere, Draskovics Tibor tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy leghelyesebben akkor cselekszik, ha a közelgő október huszonharmadika előtt számol a rendzavarókkal. (Értsd: nem hagyja el az otthonát, marad az ülepén.) Néhány napja látványos bicepszfeszegetést is végrehajtott a hazai rohamrendőrség, képzelt tüntetőket kergettek szét, vertek bilincsbe, vettek őrizetbe. Az erőfitogtatás hivatalosan az itt állomásozó katonai attaséknak szólt, de csak a hibbantabbak nem értették meg az üzenetét…
Azt már most bárkivel lefogadom, hogy a rendőrök mellett kordonerdővel is találkozni fog a forradalmat ünneplő tömeg. Már abban az esetben, ha sikeresen eljut a hermetikusan lezárt Országházig. Amely előtt – tervei szerint – emlékezni szeretne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.