Allee: gáz van

2009. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a legjobb reklám az egy hete nyílt budapesti Allee bevásárlóközpontnak, hogy vasárnap az épületegyüttes személyzetéből tizenhét eladót és egy gyermeket kipufogógáz okozta rosszullét miatt kórházba kellett szállítani. Ezt követően a helyszínre érkező szakemberek mérni kezdték az érintett helyiség szén-monoxid-szintjét, s mivel az utolsó adatok alapján biztonságosnak ítélték azt, elhagyták az objektumot, a helyi menedzsment pedig írásos nyilatkozatban nagyvonalúan vállalta, hogy a későbbiekben megfelelően fog szellőztetni. Lehet, hogy szellőztettek, ám amikor ezeket a sorokat írom, a távirati iroda azt jelenti, hogy hétfő délelőtt újabb öt emberhez kellett kihívni a mentőket…
Ehhez képest meglepő, amit a fővárosi tűzoltóság nyilatkozott még vasárnap: tűzvédelmi átvizsgáláskor nem találtak problémákat a helyiségekben. Hétfőn már más véleményt is hallottunk. Egy független műszaki szakember szerint a vadonatúj épületbe nem a legújabb oxigénmérő berendezéseket szerelték be, elavult vacakokat biggyesztettek fel. (Ezek valószínűleg olcsóbbak voltak, még a rettegett vegyi háborúk követelményeihez igazodtak.)
Vigasztaló nyilatkozatok is elhangzottak az események kapcsán. Ezek szerint a szóban forgó kipufogógáz (a garázsszintről szivárgott fel a füst) csak azok számára okoz rosszullétet, akik huzamosabb időt töltenek a fertőzött helyen. Például az ott dolgozók, akiket ez a hír valószínűleg nem nagyon vigasztal. Az egyszerű vásárlóknak nem kell izgulniuk, ők csak szedjék össze a kívánt motyókat, aztán húzzanak kifelé.
Javaslat: vásárlás előtt tájékozódjunk, tiszta-e odabent a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.