Fáznak a rendőrtanulók

2009. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki mostanában állt be rendőrnek, vagyis még amolyan gyakornok, az a leghelyesebben akkor cselekszik, ha a szolgálatot megelőzően meleg alsót húz magára, felülre pedig valami kacagányt ölt, esetleg nagymama kötötte pruszlikfélét. Természetesen a hagyományos egyenruha alá. Jönnek a hűvös, zimankós hónapok, a tanuló rendőrpalánták gyakorlóöltözete pedig silányabb, mint az öregeké. (Nem véletlen, hogy a fázósabb ifjak ilyenkor úgy gubbasztanak az utcasarkon, mint akikbe hálni jár a lélek.)
Pedig Bajnai Gordon kormányfő és Draskovics Tibor rendészeti miniszter korábban égre-földre esküdözött, hogy megerősíti a rendőrséget bármi áron. Mégis tarthatatlan állapot, hogy létszámhiányos, szánni való emberek szaladgálnak itt ingben-gatyában a BMW-terepjárókban vigyorgó, fülbevalós bűnözők után, méghozzá egyre reménytelenebbül. Ráadásul a kiképzés során azzal szédítették az ifjakat, hogy majd a bevetési főosztályon dolgozhatnak, ehhez képest nagy részük kerületi kapitányságokra került, amiért havi 24 ezer forinttal kevesebb fizetés jár… Ennél is nagyobb baj, hogy az eredetileg a bűnüldözésre kitalált szervezet az idők során szép lassan amolyan pénzbehajtó alakulattá silányult. Meg is mondták szerencsétleneknek, hogy az idén 12, jövőre pedig 16 milliárd forinttal kell lekaszálniuk a lakosságot. Aki nem teljesíti a reá kirótt bírságbevételt, az mehet Isten hírével.
Bajnaiék csak tavasszal mennek, ők akkor fáznak rá…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.