Hiénák

2009. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már régóta sejteni lehetett, hogy nagy és piszkos üzlet áll a H1N1 elleni vakcinák mögött. A sejtés akkor vált bizonyossággá, amikor az állam – nagy kegyet gyakorolva – az adatvédelmi biztos kemény felszólítására feloldotta az oltóanyag beszerzésére vonatkozó szerződés tíz évre történő titkosítását.Vajon miért kell egy oltóanyag-szerződést tíz évre titkosítani? De akár egy napra is.
Mert erre van szükségük az országot vezető parazitáknak. Ha bejön ez a tízéves moratórium, nem vonhatók felelősségre az újabb ügyeskedésükért, hogy egy, a gyógyszergyárból bedobozoltan 1090 forintért kikerült ampullából miként lesz 1930 forintos vakcina a patika pultjánál.
A két ár közötti különbség nagyobbik részét egy állami szerv, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) teszi rá a vakcinára.A hiéna EKI – voltaképpen az állam – nagyjából egymilliárd forintot nyer, ha a gyógyszertárak eladják a kétmillió ampulla vakcinát. Az az EKI, amely néhány nap szánalmas kínlódás után sem tudta kiszállítani az oltóanyagot, át kellett adnia a munkát az ÁNTSZ-nek.
Mindeközben az MSZP arra kéri a háziorvosokat, hogy tekintsenek el a szúrásért elkérhető összegtől. Aztán miért? Miért nem ők tekintenek el az arcátlan haszontól?
A fertőzés elkerülhető, a hányinger nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.