Moszkvai biznisz

2009. 11. 08. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet szervesen illeszkedik az antikorrupciót szavaló magyar szocialisták legújabb kori hazai történelmébe. 2001-ben egy orosz könyvvizsgáló cég kilenc és fél milliárd forintra értékelte a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség 17 ezer négyzetméteres épületét. Az ember felkapja a fejét, hát még, ha megtudja, hogy négy esztendővel később ugyanezt az épületet – pályázat kihirdetése nélkül – jóval olcsóbban, három és fél milliárd forintért adta el Székely Árpád akkori magyar nagykövet egy luxemburgi bejegyzésű cégnek.
Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője szerint „a világ legdrágább városában egy központi ingatlan olyan vételáron kelt el, mint egy rosszabb minőségű nyolcadik kerületi lakás.”
Könnyen gyanút foghatunk, Székely nagykövet nem a magányos elkövető, gondolom, szólt a főnökeinek, hogy mutyizásba kezd. Nem véletlen, hogy Németh Zsolt minap felszólította a Magyar Szocialista Pártot, mindaddig, amíg az ügyben elrendelt legfőbb ügyészségi nyomozás nem zárul le, vonja vissza Veres János kamerafejelő európai biztosként történő jelölését. János is érintett lehet a buliban.
A moszkvai történetet egyébként utólag megpróbálták elkenni az elvtársak, de ez egy másik történet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.