A bíróságon is leszerepeltek

2009. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akiben maradt még egy-két csepp bizalom a végtelenségig leszerepelt Szabad Demokraták Szövetsége iránt, az most – a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítélete után – azt is kitörölheti a szeme sarkából. Igaznak bizonyult ugyanis, hogy két és fél esztendeje, a párt elnökválasztásán szavazathamisítások történtek, aminek következtében Kóka János lett az elnök, ha ideig-óráig is. Később (akkor már nem csaltak) Fodor Gábort választották pallérrá, ő meg aztán lemondott – de az már egy másik történet.
A bíróság szerint a szavazathamisító brigád távol lévő küldöttek helyett írt alá és voksolt, sőt olyan ember is részt vett a szavazáson, aki még csak a pártnak sem volt tagja, ami már kész röhej. Az ügy egyik érintettje – maga is küldöttként szerepelt – elmondta, ő húsz éve tagja az SZDSZ-nek, s úgy emlékszik, minden választáson csináltak ilyeneket. Szép.
A november végén kezdődött büntetőper egyik szünetében a Hír TV riportere szeretett volna kérdéseket feltenni az egyik vádlottnak, T. Asztalos Ildikónak. Sajnos a borsodi asszony (korábban megyei pártvezér) nem tudott válaszolni, mert köhögési roham jött rá, csak kézzel-lábbal magyarázta, hogy neki semmi köze ehhez az egész disznósághoz. A tárgyalásra szerencsére már elmúlt Ildikó asszony rohama, szép következetesen tagadta bűnösségét, majd az ítélethirdetés után az „ártatlan” vádlott háromnapos gondolkodási időt kért, fellebbezzen-e a „magánokirat-hamisítás bűnsegédje” minősítés ellen, vagy helyesebben teszi, ha hallgat, mint keszeg a cekkerben.
A bíróság egyébként szolid ítéletet – egy-két év próbára bocsátás – szabott ki. Elég baj az a nyomorultaknak, hogy hazug pártba sodorta őket a végzet…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.