A Dunánál: fecseg a felszín

2009. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ott tartunk, hogy az MTV közszolgálati dolgozói ingben és alsóneműben próbálnak meg televíziót csinálni. Ebben nem kis része van annak, hogy szocialista képviselők szavazatával az Országgyűlés a televíziótól több milliárdot megvont. (Erre még Horn Gábor SZDSZ-es képviselő is azt mondta, ez büntetés, amiért az MTV nem felelt meg a hatalmon lévők pártpolitikai elvárásának.) Ugyanezek a szocialisták szavazták meg, hogy a Duna TV 2,5 milliárd forintos pluszforrást kapjon.
Ugorjunk egyet! A Duna TV illetékese minap bejelentette, a médium a továbbiakban nem tart igényt Apáti-Tóth Kata műsorvezetői tevékenységére. (Később ezt úgy pontosították: Apáti-Tóth maradhat a Dunánál, csak nem ebben a műsorban.)
Mi rosszat tett a fiatal televíziós, hogy megköszönjék műsorvezetői szereplését? A tévé szóvivője kérdésünkre azt válaszolta: „Meg lehet kérdezni Szijjártó Pétert, hogyan érezte magát a hétfői beszélgetés alatt”. Megkérdeztük. A fideszes politikus azt válaszolta, hogy kiválóan érezte magát az interjú közben, a kérdéseket és a beszélgetés vezetését is korrektnek tartja. Ugyanebben a műsorban volt vendég Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is. Számos kemény kérdést kapott a politikus. A riporter olykor számadatokkal cáfolta Mesterházy állításait, aki ettől és a sűrű közbekérdezésektől kényelmetlenül érezte magát. Apáti-Tóth az ügy kapcsán utóbb annyit mondott, neki senki nem szólt a Duna TV-nél, másodikán is ő vezeti a reggeli műsort. Végül nem ő vezette.
Nagy pénz két és fél milliárd forint pluszforrás…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.