Akik a zászlót vitték

2009. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karakán legény Tinesz Mihály obsitos rohamrendőr és szintén nyugalmazott főnöke, Vágó László. Közös bennük, hogy mindketten végtelenül barbárok, amint arról 2006. október 23-án is megbizonyosodhattunk. Az emberi mivoltukból kivetkőzött szakmunkások az este során valószínűleg nosztalgiát ébresztettek a még élő ávósokban, olyan precízen ütötték-verték a fegyvertelen felvonulókat. Az egész rohamcsapatból kiemelkedett brutalitásával a Vágó-brigád, amelynek vezére személyesen törte el egy megbilincselt demonstráló ujját, eközben Tinesz hentes szorgalmasan lőtte a tömeget – fejmagasságban, persze.
Ezek után nem meglepő, hogy a két előembert – akiknek kegyetlenkedései kollégáik körében is visszatetszést keltettek – nyugdíjazták. (Jelenleg mindketten Doszpot Péter volt sztárrendőr, majd szocialista országgyűlési képviselő biztonsági cégénél gorombáskodnak.) A Hír TV Célpont című műsorában a karakán brigádvezető, Vágó László „nem kívánt nyilatkozni”, feltehetően nem erőssége a nyilvánosság, esetleg alanyt, állítmányt nem tud egyeztetni, vagy csak egyszerűen szájzárat kapott.
Nagyobb volt az arca a segédpribéknek, Tinesz vadásznak. Interjút ugyan ő sem adott az érdeklődő riporternek, viszont annak megjegyzésére – „Maga emberre lőtt…” – valahogy így válaszolt a kerítésen belülről: „Hát aztán…” Kicsit később: „Na, el lehet menni! Viszlát!” Tinesz Mihály valószínűleg nem az ELTE-re járt, csupán lövi az egyetemistákat. (Meg minden tüntetőt.)
Munkásőrségre, Ifjú Gárdára, Vörös Őrségre nem telt Gyurcsánynak, beérte hát a lakájrendőrséggel. A Vágókkal, Tineszekkel…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.