Az MDF titkos fegyverei

2009. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelek szerint a Magyar Demokrata Fórum, illetve amit még annak neveznek, nem mondott le arról, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon is bekerüljön a parlamentbe. Úgy megszokta már… A mostani szavazatszerzés azonban a korábbiaknál nehezebbnek tűnik. Ez az MDF ugyanis már messze nem azonos a Lezsák Sándorék szervezte párttal. Ebben a pöttömnyi brigádban már szikrája sincsen a lakiteleki szellemnek, írmagja is hiányzik annak a gondolatnak, amit antalli örökségként szoktunk emlegetni. Forogna sírjában a néhai kormányfő, ha megtudná, hogy pártelnöki „utódja” elüldözött maga mellől minden valamirevaló, hiteles fórumost.
Bár Dávid Ibolya egy tegnapi közleményében cáfolta, arról szólnak a hírek, hogy az MDF az ugyancsak padlón lévő szabad demokraták „legjobbjaival” (Pető Iván, Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Horn Gábor) szövetkezve mérkőzne meg az országgyűlési helyekért. Sőt, a cél érdekében hazavezényelnék Strasbourgból Bokros Lajost is: állítólag ő lenne az öszszetákolt kisegyüttes miniszterelnök-jelöltje. A titkos fegyver. Ibolya aszszony szerint azonban mindez kacsa, egy szó sem igaz belőle. Ami viszont lényeges – így az elnök –: nyitottak mindazokkal szemben, akik számára jelent még valamit a szó, demokrácia. Dávid Ibolya cáfolatának súlya azonban az évek során mérhetetlenné lett. A szélkakassá vált pártdirigens régen elveszítette karmesteri pálcáját. Bármit cáfol vagy állít, annak a fordítottja is igaz lehet. Ami biztos, valamire nagyon készül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.